Doorbraak Versneller als platform voor groei van je commerciële top team

Opzet

Nogal wat bedrijven investeren veel in (commerciële) trainingen, rollen uitgebreide interne programma’s uit voor high potentials of sturen mensen op ‘sleutel posities’ naar dure ‘off site’ leiderschapstrainingen. De verwachting is dat ze terugkomen met grote inzichten over zichzelf en de wereld. Harvard Business Review schrijft in een artikel van december 2016 dat deze traditionele aanpak niet meer voldoet aan de huidige behoeften van een organisatie: ‘Business is moving too fast’.

Wat werkt dan wel? We zien dat de meest vooruitstrevende organisaties (b.v. Disney, Barclays) hun commerciële leiders identificeren en ontwikkelen terwijl ze kritische ondernemingsdoelen najagen. In-context leren waar het geleerde direct in de praktijk gebracht wordt, waar falen leren wordt en waar succes de brandstof is om echt door te pakken.

Onze ‘Doorbraakversneller’ is gericht op het bereiken van relatief snelle zakelijke resultaten; ‘in-context leren-door-te-doen’; het stretchen en ontwikkelen van talent; doet een beroep op pragmatische creativiteit en leert het belang van doorzettingsvermogen. De ‘Doorbraakversneller’ is als het ware een ‘start-up katalysator’ of ‘commerciële greenfield versneller’. Wij hebben al 8 jaar ervaring met dit programma in 12 landen voor een beursgenoteerde multinational.

Door je commerciële top team een platform te bieden om hun individuele potentieel te vervullen in het vinden van winstgevende (mogelijk nieuwe) oplossingen, ontwikkel je leiders van binnen uit en houd je deze tevens aan je verbonden.

 

Wil jouw team (of organisatie):

 1. Een commerciële uitdaging aangaan buiten de gebaande paden?
 2. Dit doen samen met top teams van andere organisaties?
 3. Gesteund worden door je eigen CEO, VP of Business Unit Manager die deel uitmaakt van het programma en obstakels naar succes (tijdelijk) weghaalt?
 4. Begeleid worden om jullie eigen commerciële ontwikkelingstraject te formuleren?
 5. De aanpak hiervan onder onze bezielende begeleiding uitwerken?
 6. Getraind worden om alle mogelijke obstakels die je tijdens de implementatie van het project kan verwachten succesvol het hoofd te bieden?
 7. De beoogde concrete resultaten binnen 6 maanden realiseren volgens het ‘Do It Yourself’ principe?

Schrijf je dan in voor een intake van onze ‘Doorbraakversneller’ om vast te stellen of jouw team zich kwalificeert.

Kijk hier naar een reportage van dit programma met verschillende internationale teams vanuit Randstad.

Aanpak

 • Een kwalificatie intake: in goed overleg vaststellen wat jullie doelen zijn en of je de aangeboden aanpak, voorwaarden kan & wil volgen
 • Drie aaneengesloten dagen (inclusief avond) intensieve workshops
 • Zes maanden activatie/implementatie van je project (Do It Yourself)
 • Twee tussentijdse evaluatie momenten (checken voortgang & obstakels weghalen)
 • Indien je succesvol bent met je project binnen de 6 maanden implementatie tijd (we zijn streng!): gedurende een halve dag je teamresultaat presenteren aan je eigen CEO, VP of Business Unit Manager én die van de andere teams die succesvol zijn geweest

We maken gebruik van verschillende leervormen zoals ervaringsleren, korte video’s, uitwisselen met- & leren van andere teams, groepscoaching en sparring.

Rendement (ROI)

Dit programma leent zich bij uitstek voor het concreet meten van gerealiseerde resultaten die direct gerelateerd kunnen worden aan deze specifieke interventie. Aan het begin van het programma stellen de teams de doelen vast die ze concreet willen gaan realiseren binnen de periode van 6 maanden (in ieder geval geformuleerd in extra gerealiseerde bruto winst). De financiële voortgang van de projecten wordt bijgehouden via de eigen systemen van het team/de klant. Tijdens de presentatie van de succesvolle projecten (alleen de teams die hun doelen gerealiseerd hebben die ze 6 maanden van tevoren hadden afgegeven) wordt duidelijk welke extra bruto winst het project heeft opgeleverd. Kies je voor optie 2 bij ‘Investering’ dan worden wij deels gehonoreerd uit de extra gerealiseerde bruto winst. Kortom, wij delen met plezier een deel van het risico met jouw organisatie.

Inschrijfformulier Doorbraak Versneller

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.