Er wordt veel gesproken over hoe je je medewerkers kan verbinden aan je organisatie. Zeker met de schaarser wordende talent-pool in de komende jaren. Als we de vraag nou eens omdraaien. In hoeverre weten medewerkers de organisatie aan zich te binden? Geen rare vraag gezien de ontwikkelingen dat mensen steeds meer het gezicht bepalen van een organisatie.

Vroeger werd de waarde van een medewerker bepaald door het bedrijf waar hij/zij werkzaam was. Tegenwoordig wordt de waarde van een bedrijf bepaald doordat er bepaalde medewerkers werken. In mijn beleving levert dit wel leuke vragen op:

  1. Waarom zou je een bedrijf aan je willen binden?
  2. Op basis waarvan kies je welk bedrijf je aan je wil binden?
  3. En hoe doe je dat dan?
  4. En wat ga je dan doen?
  5. En hoe zorg je er dan voor dat de organisatie jou volgt?

Deze andere manier van kijken levert volgens mij een enorme vrijheid van denken op, die uiteindelijk leidt tot een toename in thriving mensen in thriving organisaties. Want tot nu toe zijn organisaties nog behoorlijk dominant op de mens, bewust dan wel onbewust. Wat zou er gebeuren als we die balans beter weten vorm te geven? Zoals Gary Hamel aangeeft: “We cannot build a company that is fit for the future, if its not fit for human beings.” Tijd om de mens meer ruimte te gaan geven!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *